El nieto de la hermana de la madre del suegro de Zaplana

Parlem malament i escrivim pitjor. O potser és al revés. La veritat en aquesta història és que, en moltes ocasions, les nostres frases són impossibles de llegir, ambigües o, directament, esbojarrades. La millor mostra la constitueixen els textos periodístics. Les presses, l’estrès, la falta d’atenció o diverses relliscades freudianes d’un origen incert ens proporcionen grans estones d’hilaritat als lectors.

Avui m’he permès portar algunes d’aquestes errades que he anat recopilant. Una vegada, em van explicar que en una botiga de roba hi havia un cartell que deia “abrigos de piel de conejo de señora”. A aquestes mostres de surrealisme textual faig esment.

La primera notícia ens parla d’un judici en el què és absolt un metge a Valladolid. El fragment més interessant és el que diu que “la acusación particular pedía un año de cáncer”. Curiosa condemna.

En una entrevista d’aquestes tan originals, i que tenen l’aspecte de test, l’entrevistat assegura que l’aperitiu que més li agrada és les “anchoas con salmonela”.

Tot i així, el pitjor que et pot succeir és que algú escrigui malament la teva esquela. Per una vegada que et mors i diuen de tu que ets “Sucio-fundador de Ambulancias COPA”. Què trist. Tota una vida dedicada a una empresa i l’únic que es recorda és la teva manca d’hàbits higiènics.

A vegades, però, hi ha morts molt, però que molt estranyes. Un pobre home de 53 anys “se encontraba paseando a un perro cuando, según todos los indicios, y a falta de informe forense, falleció por causas laborales”. En definitiva, o tenia com a professió el bonic ofici de passejar gossos o hem de trucar a Grissom i a tots els experts de CSI. Però on es fan realment necessaris els coneixements de la policia científica és en la següent notícia que ens informa que “el referenciado fue localizado sentado en un muro de la avenida, ocultando en los calcetines una caja de balines y la escopeta”. No m’estranya que fos descobert. Qui té pebrots d’amagar una escopeta als mitjons?

Però, per cas paranormal, el següent. Pel que sembla, un veterà de la Guerra del Golf, “tiene daños cerebrales en el hígado, intestinos, vejiga y pérdida de visión”. Déu n’hi do! Si té el cervell fet miques per tot el cos! I encara parla?

Això sí, on són molt sensibles amb les persones que tenen problemes és a San Pedro de Alcántara. Es veu que en unes peregrinacions “el recorrido se hace a pie (…) salvo las personas mayores con dificultad para andar y los decapitados, que son trasladados en las ambulancias de la Cruz Roja”. Demanaré que em recordin que mai vagi a aquest poble. L’espectacle ha de ser dantesc, tot ple de persones sense cap. Com un concert neonazi, més o menys.

El que no entenc és com els sindicats no plantegen una vaga general immediatament. Llegeixin la següent notícia: “la CEOE retiró su propuesta de abaratar el despido en 45 minutos”. És a dir, et contracten i als 45 minuts ja et poden acomiadar? Acabarem cobrant l’atur per minuts, com els pàrquings?

I si no volen tenir cap problema de salut no facin cas de la següent convocatòria: “en conmemoración del día internacional del Sida, se realizará una actividad de difusión de la enfermedad en la Plaza de Armas a contar de las 11 horas”. Tinc calfreds. O sigui que vas allà i et contagien la Sida? Malparits!

Però si busques feina en aquests temps de crisi i demanes cita per a una entrevista de treball, a l’empresa que va inserir aquest anunci a la premsa, has de tenir en compte que busquen “hombres y mujeres con actitud comercial y orientación al cliente. Edad comprendida entre 23-35 años, gilipollas”. Tant de bo no et donin feina. Bon senyal.

El que m’ha deixat una mica preocupat és la següent informació: “consiguieron curarle de unos dolores derivados de una hernia fiscal”. Ho recordaré per a la propera declaració de la renda.

I què em diuen de la notícia a la que faig esment a continuació? Homer Simpson va dir que a aquest món hi ha tres tipus de persones: les que saben comptar i les que no. I és que el següent titular afirma que “seis de cada cuatro canarios creen que el Gobierno autónomo dedica pocos recursos a la lucha contra la delincuencia”. Ja té raó el Homer Simpson.

Acabo amb un titular tan incomprensible com la biografia de Belén Esteban. Parin atenció! “La SER denuncia que el nieto de la hermana de la madre del suegro de Zaplana tiene un restaurante”. Non comment!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s