Els Bob Esponja rodons

El diari ARA publica una notícia amb la què no estic gens d’acord:

 

Les panxes cerveseres dels alemanys podrien haver de canviar el nom si fem cas d’un estudi de l’Institut Alemany de Nutrició Humana que ha mesurat la cintura a 20.000 persones i els ha qüestionat sobre el seu consum de cervesa.

En l’estudi, recollit aquest dilluns per ‘The Guardian’, han monitoritzat els voluntaris durant quatre anys i els han classificat en categories: de no bebedors a bebedors moderats (el màxim en dones) o fortament bebedors (el màxim en homes).

La conclusió a què han arribat els investigadors és que el consum de cervesa no es relaciona amb la prominència de la panxa sinó amb el pes global. És a dir, la cervesa no es concentra a la panxa, sinó que fa engreixar tot el cos.

La xifra de consum moderat l’han situat en 250 ml al dia per a elles i de 500 ml a 1 litre per a ells”.

 

Novament ens trobem davant d’un d’aquests magnífics estudis. Han mesurat la cintura a 20.000 persones? Més d’un Palau Sant Jordi quan actua Bertín Osborne? Rectifico, més d’un Palau Sant Jordi quan no actua Bertín Osborne? No m’ho crec. Estic segur que l’Institut Alemany de Nutrició Humana té coses més interessants a fer. Com, per exemple, investigar per què un país tan avançat perd el temps produint més de 1500 tipus de salsitxes diferents. Que toquen a gairebé 100 salsitxes per lander!

Però amb el que no estic d’acord és amb la tesi de que la panxa cervesera és un mite. Llavors, com expliquen la presencia d’aquells estranys homes esfèrics que et trobes a la platja? La primera possibilitat és que estan embarassats. Però no vull ni pensar com de dolorós hauria de ser el part. Resultaria impossible suportar-ho. Ni posant vint epidurals a la punta de… Bé, canviem de tema perquè amb aquestes coses la meva imaginació pateix.

Una altra possibilitat és que s’hagin empassat al Paquirrín. Heu llegit El Principito? Recordeu la boa que es menja l’elefant? Doncs, això.

No, la panxa cervesera no és cap mite. És una realitat. Que s’engreixa tot el cos? És, clar! Si aquests homes acaben convertint-se en una enorme panxa amb dues cametes! Si són com el Bob Esponja però rodons! Aquest estudi és un nyap. Si es beu un litre de cervesa diari es dipositen a l’organisme unes 500 Kcal. És a dir, la quarta part del màxim recomanat. Si a això afegeixes les salsitxes ja tens al famós home-panxa, l’únic que necessita un GPS per trobar el que ha de trobar, pixar… i encertar.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s