Nous formats audiovisuals

Quan parlem d’audiovisuals és lògic imaginar que gairebé tot passa pel cinema o per la televisió. Res més lluny de la realitat. Darrerament, i sobretot amb el desenvolupament del món 2.0, la creativitat audiovisual ha trobat la millor plataforma per donar-se a conèixer. Centenars de creadors audiovisuals de tot el món ens deixen el seu talent a plataformes com YouTube o Vimeo perquè podem gaudir d’autèntiques obres mestres. Aquesta manera de difusió ha possibilitat que s’hagin desenvolupat  nous formats audiovisuals (o potenciat antics com el Video art). A continuació t’ofereixo un petit tast.

TIME LAPSE.-
Tècnica fotogràfica que consisteix en la captació d’imatges fixes que després són reproduïdes a una velocitat major a la qual van ser preses. Aquesta tècnica crea una il•lusió d’imatges accelerades.

LIP DUB.-
Un lipdub o lip dub (“doblatge de llavis”) és un vídeo musical realitzat per un grup de persones que sincronitzen els seus llavis, gestos i moviments amb una cançó popular o qualsevol altra font musical. Se sol realitzar en una sola presa (pla seqüència), en la qual els participants fan *playback mentre sona la música en un reproductor mòbil.

FLASHMOB.-
Un flashmob, traduït literalment d’anglès com «multitud instantània» (flash: centelleig, ràfega; mob: multitud), és una acció organitzada en la qual un gran grup de persones es reuneix en un lloc públic, realitza una acció inusual i després es dispersa ràpidament. Solen convocar-se a través dels mitjans telemàtics (mòbils i Internet) i en la major part dels casos, no tenen cap fi més que l’entreteniment, però poden convocar-se també amb fins polítiques o reivindicatius.

STOP MOTION.-
El stop motion, animació en volum, parada d’imatge, pas de manovella, foto a foto o quadre per quadre és una tècnica d’animació que consisteix en aparentar el moviment d’objectes estàtics per mitjà d’una sèrie d’imatges fixes successives.
En general es denomina animacions de stop motion a les quals no entren en la categoria de dibuix animat, ni en l’animació per ordinador; això és, que no van ser dibuixades ni pintades, sinó que van ser creades prenent imatges de la realitat.

SPLIT SCREEN.-
Tècnica que divideix la pantalla en diverses parts per a narrar situacions que es desenvolupen al mateix temps però en llocs diferents.

VIDEO MAPPING.-
El video mapping és una tècnica consistent a projectar imatges sobre superfícies reals, generalment inanimades, per aconseguir efectes de moviment o 3D donant lloc a un espectacle artístic fora del comú.

La pràctica més habitual en les tècniques de video mapping és projectar les imatges sobre edificis, acompanyant els efectes visuals amb efectes sonors que aportin major espectacularitat a l’espectacle.

VIDEO ART.-
Es coneix al videoart com el maneig de mitjans electrònics tant de forma anàloga com digital que té com fi una forma artística. El video art propugna un llenguatge audiovisual que es conforma en la indagació de qualsevol raó alternativa per a sintetitzar i articular codis expressius procedents de diversos àmbits de l’audiovisual.

VIDEOS COL•LABORATIUS ON LINE.-
Es tracta de vídeos realitzats per diferents persones que es troben en llocs allunyats entre si, però que gràcies a internet poden intercanviar material que té un nexe en comú.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s