Carta a Salvador Sostres

BxPUeM_IAAALqW_

Benvolgut, o no, Salvador (sic):

Vull recordar un episodi especialment vomitiu de la teva trajectòria vital que afusellaré (és una manera de parlar, no et preocupis) de la Wikipedia:

El 10 de noviembre de 2010, en el programa de debate de Telemadrid, Alto y Claro, dirigido por Isabel San Sebastián, Salvador Sostres -durante una pausa publicitaria- bromeó sobre el desfile de lencería de Victoria’s Secret 2010.12 A partir de ese punto, el tertuliano empezó a comparar a las mujeres maduras con las jóvenes. Según sus palabras, las chicas de 17, 18 y 19 “aún no huelen a ácido úrico, están limpias, tienen un olor a santidad”. Entonces, la moderadora advierte a Sostres de que sus comentarios son propios de una mente enferma, mientras le mira con cara de perplejidad. Además le indica que hay niños en el plató, que quizá no es el mejor momento para discutir ese tema. San Sebastián pregunta al público de qué colegios vienen, y ellos contestan que son de Marruecos, Cataluña y Cádiz. El periodista catalán prosigue con su argumentación -entre risas- a pesar de la presencia de los menores y las repetidas peticiones de San Sebastián. Y explica que el “punto mágico de esas chicas está en los 17, 18 y 19 años, con la tensión de la carne. De primer rasurado, porque el segundo pica. Esta carne que rebota, joven. Y ese entusiasmo, que te quieren enseñar que están liberadas, que ya son mayores”. Más tarde, aunque le hayan advertido de que todo su monólogo está siendo escuchado por niños, Sostres añade que “el matrimonio es el sexo por obligación, el sexo a la fuerza: ahora se folla”. Por último, Isabel le vuelve a advertir con la frase “hay niños, Salvador”. Sobre este comentario, él contesta: “Son de Rabat, no te preocupes, ahí llevan todo suelto”.

En primer lloc, deixa’m que et digui que una persona a la què els estudis de Dret li abandonen el primer any i que no se li conec cap formació addicional (com no sigui algun curset CCC de Guitarra) no pot adoptar la postura de “nen més llest de la classe”. El problema sorgeix quan pots viure de ser el bufó del regne, igual que molts polemistes enemistats amb la intel·ligència que té aquest país. És un dels signes dels temps.

Hi ha un vell mite entre els escriptors que ha fet molt mal a l’autoanomenada intel·lectualitat: “l’enfant terrible”. Però no tots poden ser Oscar Wilde o Truman Capote ja que ells estaven recolzats per la seva indubtable qualitat. Tu no tens qualitat literària, ni discurs, ni idees pròpies. Ets un tertulià prescindible i un columnista mediocre que crea polèmiques artificials per tenir el seu minut de glòria. El gran Terenci Moix deia que si una persona volia sorgir entre els seus congèneres ho podia fer a través de la via de la intel·ligència o a través de l’estupidesa. Tant de bo, la nostra societat únicament contemplés la primera via com a font d’admiració i de referència. Tanmateix, has tingut la sort de néixer en un període on els mediocres, a vegades, són aclamats com a herois en entorns de periodisme low cost o teleporqueria. És veritat, la merda sura. Té èxit. Genera audiència i ven diaris. M’imagino que és perquè hi ha gent a la què li agrada la merda.

No comentaré res sobre el teu article a “El Mundo” on arribes a conclusions que el nazisme hauria aplaudit. Només deixa’m que et doni un petit consell: compra’t una illa deshabitada. Per 64000 euros pots tenir Hog island al l’estat nordamericà de Maine. Si la vols més gran per 96000 euros podries comprar Naomi island a Nova York. Imagina què tranquils estaríem la resta de ciutadans. Podries convidar a Albert Boadella, a Josep Anglada, a Vargas Llosa, a Alfonso Ussía, a César Vidal, a Federico Jiménez Losantos o a José Antonio Monago per realitzar llargues estades amb la teva simpàtica companyia. Pensa’t-ho, si us plau. Et mereixes una bona jubilació.

Em pots seguir al Twitter: @alexsocietat i també al Facebook

Anuncis

One comment

  1. yeagov

    Si vols el vídeo on en Sostres parla de les calces de les jovenetes el tinc
    Certament, en Sostres busca la notorietat en base a dir bajanades, faltar el respecte a la gent i provar d’escandalitzar la seva parròquia publicant articles sense cap sentit.