Sou uns inútils totals

t'has sentit alguna vegada

Que sigueu nostàlgics de vés a saber quines glòries, és el menys important. Que us agradi l’estètica casposa d’un Torrente vingut a menys, manca de tot interès. Que us sedueixi aparentar un suposat autoritarisme i una agressivitat que actua només quan sou més de tres o que amenaceu amb càmeres de gas, bombes i càntics aprés d’un vídeo merdós de YouTube, no té cap mena de rellevància. El pitjor de tot és que vosaltres i aquells a qui voteu sou uns inútils. En cap nanosegon de la història d’aquest país heu aportat res. No podeu presumir de cap avenç, de cap fita, de res que hagi quedat en els llibres com un moment realment important en la glòria col·lectiva. Des de que aquell mig home va voler passar a la Història com un colpista sense ànima, res ha quedat pel benefici col·lectiu de les properes generacions. Només ferides sense tancar, sentències de mort, afusellaments, persecucions sense cap mena de justícia… Només autarquia, biscuters, repressió ideològica, doble moral, hipocresia, corrupció institucionalitzada…

I les darreres dècades? Bombolla immobiliària, guerres il·legals, Prestige, Gürtel, Madrid Arena, Bankia, 11M, aeroports sense avions, relaxing ridículs, Ébola… i no segueixo.

Sou uns ineptes. No esteu preparats. No sabeu gestionar ni la casa de boles d’un parc infantil. Quan toqueu poder el feu servir pel vostre interès i dels vostres amics. No teniu ni un sol gen en el vostre ADN que us porti a donar suport a la col·lectivitat, a la societat, als ciutadans. No creieu en el servei. No creieu en allò que és públic. Us fa por la igualtat, la llibertat i la democràcia. No voleu lliurepensadors, només persones dòcils que es creguin la idea de que el vostre país és un lloc idíl·lic. No us agrada que la gent pensi, per aquest motiu assetgeu la cultura i l’educació. Us fa fàstic tot allò que sigui pluralitat, diversitat i complexitat. Voleu un món maniqueu, de bons i dolents, d’éssers acrítics, solidaris en el menyspreu i en l’insult.

Sou uns inútils totals. Accepteu-lo d’una vegada.

Anuncis