Carta a Miquel Iceta

iceta

Benvolgut, o no, Miquel Iceta:

No us canseu? No esteu esgotats de fer servir la mateixa comparació una vegada i una altra? Per què? Tan desesperats esteu? Tan mancats de futur us veieu al vostre partit per utilitzar aquesta patètica estratègia de qui s’ensuma l’enfonsament? Em pots creure o no però la culpa de que el PSC vagi camí de ser un partit residual no és ni d’ANC, ni d’Òmnium Cultural. Ni un sol independentista ha produït el desmantellament de l’ala catalanista del PSC. No, company, no és això.

No sé on veus la relació entre el procés català i el nazisme. Ni tu, ni la resta de perillosos demagogs que el que només podeu provocar és l’espurna de l’odi i la violència. Hom espera de la dreta qualsevol cosa, però del que se suposa que és (o era) l’esquerra? No, company, no és això.

No hi ha hagut cap nit dels vidres trencats. A ningú se li ha marcat amb una estrella. No s’ha assenyalat cap comerç. No s’han creat guettos. No s’ha deportat a ningú. No s’ha envaït cap país. Cap gota de sang ha esquitxat cap argument. No hi ha camps de concentració. No hi ha un partit únic. Ningú ha parlat de supremacia, de puresa, de neteja ètnica. Ja basta. Ja n’hi ha prou. No, company, no és això.

Resulta impossible buscar excuses. No s’han tret de context les teves declaracions. No hi ha cap malentès. I és que comença a ser profundament indignant que una persona amb responsabilitat política faci servir aquests símils. Hem de dir prou. Prou de mentides, de mitges veritats, d’insinuacions, de retrets sense cap gram d’ètica. Prou de parlar de terrorisme, de nazisme, de dictadors, de totalitarisme… Prou de símils, de metàfores, de comparacions. Prou d’indecència amb forma de titulars. Prou d’indignitat per convertir-te en hashtag i que parlin de tu encara que sigui malament. No cola. No et creu ningú. Si vols protagonisme, elabora un discurs engrescador, busca el carisma que et manca, aconsegueix suport a favor d’unes idees i no en contra d’altres, dissenya un missatge positiu i un posicionament ideològic que sedueixi, treballa, parla amb la gent, fes neteja al teu partit… però, si us plau, fes un favor als que encara creiem que el futur ha de ser d’esquerres i oblida’t de fer el ridícul… un cop més.

Em pots seguir al Twitter: @alexsocietat i també al Facebook

Anuncis