Carta a Carina Mejías #CalladinaEstásMejor

carina

Benvolguda, o no, Carina:

Això de que la gent protesti contra el teu Spaindisneyland ha de ser fotut. De fet, resulta complicat acceptar que hi hagi persones que no opinin com tu. A tots ens agradaria que tothom ens donés la raó i que tothom es trenqués les mans en aplaudiments a les nostres idees. Tanmateix, la realitat és una altra. Les societats funcionen per consens, per pactes, per negociacions. Tu, que ets advocada, ho hauries de saber prou bé. I, com funcionen per pactes, s’han de deixar espais perquè altres idees a les nostres tinguin una presència.

A “La República”, de Plató, el seu germà Glaucó suggereix que la justícia es un pacte entre egoistes racionals. El que no sabia Glaucó és que uns segles després arribaria Ciutadans i l’egoisme perdria el seu adjectiu “racional”. I és que, quan es vol arribar al poder per prohibir que un grup (que no és petit precisament) es manifesti pacíficament, el governant té un dèficit democràtic important.

Creus que a molta gent li agrada veure una manifestació de feixistes, per molt ridícula que sigui, recorrent els carrers de Barcelona el 12 d’octubre? Creus que aquells que tenen avantpassats en els vorals de les carreteres se senten molt feliços quan veuen la impunitat amb la què es manifesten els neofranquistes? Ni tu, ni l’Albert Rivera, ni cap membre de C’s sembleu molt solidaris amb aquesta important part de Catalunya que rebutja qualsevol apologia de la violència. No t’he sentit parlar de confrontació quan aquests individus amenacen amb afusellar Artur Mas o Oriol Junqueras en els seus mítings a Montjuïc. Potser és perquè, com deia abans, l’egoisme racional perd amb vosaltres l’adjectiu.

No feu soroll amb això. No escampeu merda sobre un moviment tan pacífic i democràtic com l’independentisme català. Ja s’ha acabat la demagògia. Game over. La gent, la societat civil, té tot el dret del món i més a manifestar-se. A la Meridiana o a la Vall de Boí. A Pedralbes o a Bon Pastor. On sigui i quan sigui. Prohibir manifestacions ho fa el Kim Jong-Un. Tot i així, ja començo a pensar que, amb aquest sobtat creixement del cabell que ha experimentat l’Albert Rivera, el que realment vol es aconseguir el seu pentinat.

Em pots seguir al Twitter @blogsocietat i també al Facebook

Anuncis