Acabarem votant el Timbaler del Bruc?

el-timbaler-del-bruc

Benvolguts, Artur, Oriol i David:

Què tal si us poseu d’acord? No es que us vulgui donar pressa (o sí) però és que el 27 de setembre ja no queda tan lluny i ens agradaria saber què hem de votar els que estem per la independència.

Segur que heu sentit alguna vegada la frase que assegura que un camell és un cavall dissenyat per un comitè. Això vol dir que, quan molta gent opina, es fan les coses per acontentar tothom. I no vull dir que estigui malament però arriba un moment en el què s’han de prendre decisions. S’ha de posar el fil a l’agulla i tirar pel dret. I és que, amb tanta llista del Mas, llista d’esquerres, llista sense polítics, només ens queda votar una llista sense persones o, directament, el timbaler del Bruc.

Ai, el seny! Què bonic queda dir que un dels principals valors que tenim els catalans és el seny. Però, amb tant de seny, amb tants càlculs, amb tant full de ruta, amb tantes discussions, amb tantes reunions, amb tantes tertúlies, amb tantes revolucions tuiteres potser ens estem oblidant d’unes quantes fotografies. Feu un petit exercici de recerca visual. Obriu el Google i feu recerques amb les paraules “Diada del 2012”, “Via catalana”, “Concert per la llibertat”, “V” i “9N”. No us diu res? Sí, efectivament, és la gent. Gent que vol votar independència, que vol decidir, que ja no l’importa gran cosa el que digui la caverna, la casta o l’esquerra espanyola, si és que no és el mateix. Gent que vol fer saber a Europa, al món, que ha de néixer un nou estat amb el nom de Catalunya. I que ho vol fer democràticament, votant, posant una papereta en una urna que ho expliciti d’una manera legal però entenedora. Deixeu-vos de sentiments, de càlculs electoralistes, d’enquestes cuinades i de merders polítics i digueu-nos d’una vegada quina papereta hem d’agafar per expressar allò que volem expressar. Prou d’experiments i anem per feina d’una vegada.

Em pots seguir al Twitter @blogsocietat i també al Facebook

Anuncis