El cunyat professional

ignasiguardans

Benvolgut, o no, Ignasi:

M’agraden les expressions “cunyades”. Sempre he sentit certa afició per aquelles frases que semblen escrites en pedra però que si les analitzes bé romandran sense contingut fins el dia de l’Armageddon. Em fan gràcia. De fet, crec que en la fi del món hi haurà un cunyat que deixi anar un d’aquests pensaments meravellosos. “Res… això no és res. Aquest planeta vermell que se’ns ve a sobre no és Mart. Això és un núvol. Ho va dir el Pedro Piqueras”.

La tècnica del cunyadisme bàsicament consisteix en fer afirmacions difícilment verificables i menys en una sobretaula amb torrons i la panxa plena de moscatell. D’aquesta manera, el cunyat professional verbalitza les seves connexions neuronals amb una mena de barreja entre el Reader’s Digest, les diferents seccions de les revistes del cor (cuina, salut, sexualitat, famosos, famosos cuiners, famosos malalts, famosos pansexuals…) i les desenes de tertúlies que el cunyat s’empassa a diari. I és que el cunyat professional s’ha format en les millors tàctiques de discussió hispana i és capaç d’afirmar que l’Albert Einstein va ser el davanter centre del Borussia Mönchengladbach l’any 1901 sense cap mena de por perquè a veure qui és el “guapo”, que amb el puntet de moscatell al cap i amb una nou a la mà que no hi ha manera de trencar, es posa a buscar al Google les alineacions del Borussia Mönchengladbach.

Dius, Ignasi, que “molta gent que rebutja el vostre independentisme no té llibertat a molts racons de Catalunya”. I et quedes tan ample. I les proves? Jo podria dir que et vaig veure fent footing a la Diagonal en pilotes i que només portaves un tanga amb la bandera espanyola. Ja sé que la imatge seria molt maca però em demanaries proves. Em preguntaries sobre el dia, l’hora, em demanaries alguna foto… Tindries el teu dret. I la gent que m’escoltés també tindria dret a exigir-me proves. Per si et quedes més tranquil no et vaig veure a la Diagonal fent footing amb un tanga de la bandera espanyola. Va ser al Port Olímpic. És broma!!!

minions-stuart

Una de les frases favorites del cunyat professional és “molta gent”. Molta gent això… molta gent allò… Jo podria dir: molta gent té sexe amb peluxos dels Minions. És clar, la població mundial a hores d’ara és d’unes 7.585.390.900 persones. Amb tanta gent és probable que ara mateix hi hagi rarets que estiguin en plena feina amb l’Stuart, el Minion d’un sol ull. És fàcil de comprovar? Crec que no. Intenta fer una enquesta pel carrer. Escolti, vostè practica sexe amb peluxos dels Minions? No serà una pregunta que et responguin. A més a més, és més atractiu el Minion alt de dos ulls.

En resum, dir que “molta gent que rebutja el vostre independentisme no té llibertat a molts racons de Catalunya” és una mica agosarat. Potser és més fàcil demostrar a qui han agredit uns policies, a qui han tancat a la presó, a qui han tancat pàgines webs, a qui han tancat comptes a les xarxes socials, a qui amenacen, a qui prohibeixen, a qui volen silenciar amb decrets llei…

Bé, et deixo… Com diria un Minion: me want banana. Significa “tinc gana”. Ai weeer (ho juro).

nou final

Pots seguir el BLOG SOCIETAT ANÒNIMA a:

logotw Twitter @blogsocietat 

UnknownFacebook

tumbñTumblr

Anuncis