Per tu sóc independentista (holandès)

dedo

Dankzij jou ben ik voor onafhankelijheid

Het is de arrogantie. Het is branie. Het is de autoritaire. Het is agressie. Het is een belediging. Het is minachting. Het is deze houding van ambtsverzaking: haar dat neerkijkt. Het is de kracht van disco pooiers en voetbal misdadigers. Het is het zielig onvermogen om te accepteren of te onderhandelen. Het is het absolute gebrek aan sociale en emotionele intelligentie. Het is imperialisme in het DNA gecodeerd. Het is de volledige kolonisatie.

Het is ook de castrerend paternalisme. Het is een soort van verzet van de zwaartekracht te worden boven het arrest. Het is de omverwerping van de schuld. Het is de negatie van een collectieve neurose. Het is de angst voor het onbekende. Het is het eeuwenoude onvermogen om te accepteren en waarderen diversiteit. Het is onwetendheid als een levensstijl. Het is de negatie als een vorm van activisme.

Het is de vreemde hobby te delen alles tussen goed en kwaad. Het is ongezond poging om te verbergen van de complexiteit. Het is censuur. Het is gelegen. Onjuiste voorstelling van zaken is. Is het Manicheïsme. Het is demagogie maskerade als ideologie.

Het is Jij. Op het einde gaat het om je. Wie denkt je dat weet meer dan ons over onze geschiedenis. Jij die verdelen. Jij die de benen snijdt. Jij die verontwaardiging wekt. Jij die spreken alsof ik een miljoen handleidingen door zichzelf opgeslokt had. U in uw hoogdravendheid Jij en jouw “kijken naar jouw identiteitskaart.” Jij en jouw “spreken in het Spaans want we in Spanje zijn.” jij en jouw vreemdelingenhaat. jij die woorden, cijfers, enquêtes, adviezen, feiten en alles manipuleert dat tegen je overtuigingen. Je en schande. jij en jouw cynisme. Jij en jouw leugens.

In plaats daarvan ben ik voor onafhankelijkheid

Moltes gràcies a la Judith Sancho per la traducció.

nou final

Pots seguir el BLOG SOCIETAT ANÒNIMA a:

logotw Twitter @blogsocietat 

UnknownFacebook

tumbñTumblr

Anuncis