Caca, culo, pedo, pis @Jaimebrunovida1

Jaime1

Jaime 00

Jaime2

Benvolgut, o no, Jaime:

Sé que és molt probable que no llegeixis aquest text però, com a estereotip del meu dia a dia, vull presentar-te als lectors d’aquest blog (més dels que a tu t’agradaria que tingués). Aquest matí de dissabte, sense les pressions d’un dia laborable, m’he preparat l’esmorzar i he tret el nas pel Twitter. Ja de bon matí, i sense que tu sabessis realment qui sóc, m’has insultat. M’has dit supremacista. És clar, després de fer un cop d’ull al teu compte de Twitter, he pogut comprovar que, o et fa molt de mal la pròstata i necessites exterioritzar la mala llet, o tens el costum d’anomenar supremacista a tot indepe amb el què et tens l’oportunitat de creuar-te. Per cert, em crec del tot que has llegit Mein Kampf. No cal que aportis proves.

Soc de l’opinió de que insultar és un mal costum, com mossegar-se les ungles, especialment si són del peu… de la teva parella. I perquè vegis que en el fons em provoques certa tendresa i que he de mantenir una mica les meves creences, no t’insultaré. Perquè insultar és fàcil. Sobretot si a la teva foto de perfil inclous una imatge d’una cervesa Mahou. Com comprendràs, no em provoca cap plaer insultar a una ampolla de cervesa. Què li podria dir? Pipí amb bombolles?

No sé si saps què és un argument ad hominem. En lògica un argument ad hominem és una falàcia que consisteix en donar per fet la falsedat d’una afirmació prenent com a referència l’emissor d’aquesta. El procés és el següent:

A diu B.

Es pretén qüestionar a A.

B és fals.

És a dir, si jo com a independentista dic, per exemple, que un govern que necessita els fiscals, els jutges i la policia és un fracàs descomunal, per a tu el que dic és fals perquè soc indepe i, a més a més, soc supremacista. Així, perquè sí, perquè avui t’has aixecat amb el cos freudià i has decidir fer-me un psicoanàlisi. I gratis! Vés per on. En resum, si jo et dic que insultar la gent per Twitter no és una bona estratègia argumentativa, creuràs que és fals perquè ho diu un indepe. Doncs res, continua per aquest camí perquè el teu Twitter sembla la segona part d’American Psycho. Continua així i seràs el Patrick Bateman de ses illes.

Jo vull viure en una societat millor i cada vegada estic més convençut que en el costat unionista només es pot trobar intolerància, insults, agressivitat i violència. No és un judici de valor, és la constatació de multitud de proves. Una societat educada és una societat que dona les gràcies sovint, que ajuda a la resta de persones siguin quines siguin aquestes persones (d’aquí, d’allà, sense importar el seu origen, la seva orientació sexual, les seves creences religioses…), que escolta les veus de la dissidència, que sap integrar a aquells que pensen diferent, que no menysprea projectes que tenen un suport massiu, que fomenta la diversitat cultural, que sap acceptar les influències externes d’altres cultures i les veu com un enriquiment i no com una amenaça. Una societat no és més educada per la mida de les seves banderes, ni per tenir rei, ni per un exèrcit, ni per la policia. Això no té res a veure amb l’educació. I, en conseqüència, no garanteix la qualitat de cap societat.

No soc supremacista. Si soc algun “ista” és més aviat pessimista. De fet, soc un optimista amb experiència (és a dir, un pessimista), algú que ha escrit un llibre contra la intolerància a les xarxes socials i que està ja molt cansat de buscar intel·ligència i trobar-se insults i menyspreu. Tot i així, seguim en la lluita. I és que les dones no són supremacistes si reclamen igualtat. Els homosexuals no són supremacistes si reclamen drets. Els immigrants no són supremacistes si reclamen una vida millor. Els pensionistes no són supremacistes si reclamen pensions dignes. Els independentistes no som supremacistes si reclamem un Estat que no vagi en contra nostre. Fica’t aquestes idees al cap i amb sort tindràs més seguidors intel·ligents. La resta són arguments ad hominem o, com diria Einstein: “és més fàcil desintegrar un àtom que els prejudicis”.

Compra el meu llibre a:

CASA DEL LLIBRE

FNAC

AMAZON

nou final

Pots seguir el BLOG SOCIETAT ANÒNIMA a:

logotw Twitter @blogsocietat 

UnknownFacebook

tumbñTumblr

Anuncis