Diari d’un confinat. Capítol 21.

64448229-angry-people-screaming-group-of-men-women-frustrated-shouting

 

TOTES LES FAMÍLIES SÓN PSICÒTIQUES

Reedició d’un conte antic.

 

La Maria no es parlava amb el Joan. Tot i que era el seu germà s’havien barallat quan va morir el seu pare. L’herència havia estat la coartada. La gelosia latent i l’enveja, els motius reals. El cas és que ni la Maria, ni el Joan es volien veure. Ara amb el confinament la coartada estava servida. Ni WhatsApps, ni Skypes, ni Hangouts, ni missatges de fum o coloms missatgers. Res. Dos mons separats per quelcom més que un virus.

El Joan tampoc es parlava amb el seu cunyat, el Jacint. Dos galls en el mateix galliner ,- deia la Sílvia , germana del Jacint -. Aquesta no es parlava amb el Pep, cosí d’ella i del Jacint. Asseguraven que era un poca solta i que va voler estafar tota la família amb un negoci dubtós. El Pep només es parlava amb la seva mare, la Núria, que per la seva part, no es parlava amb la Mercedes, la seva veïna tafanera i inculta que sempre evitava a l’ascensor. Ara feia dies que no la veia. Quan baixava la brossa amb la mascareta al rostre pasava ràpid davant de la seva porta, no fos que sortís a tafanejar de nou i a contagiar-la. La Mercedes s’havia barallat feia temps amb la Dolors, la veïna del tercer, perquè una vegada li va tacar uns pantalons amb lleixiu quan fregava el terra del seu pati. Per aquest motiu no es parlaven. La Dolors era una dona molt reservada i gairebé no es parlava amb ningú. Tan sols es parlava amb el Quim, l’home que portava el butà tots els dilluns puntualment. Tanmateix, el Quim no es parlava amb la Neus, la seva cunyada. En una boda ell havia begut massa i quan li va insinuar que volia portar-la al llit, ella li va fotre un clatellot davant de tothom. De rebot, el germà del Quim, el Lucas, tampoc li parlava. El Lucas, per la seva banda, no es parlava amb la Laia, la seva exdona. El divorci havia estat massa dur com per perdonar segons quines coses. El confinament havia estat l’excusa perfecta per evitar qualsevol trobada casual.

La Laia no es parlava amb l’Anna, companya de feina. L’Anna no es parlava ni amb la Laia, ni amb el Benet, cap del departament comercial de l’empresa on treballaven la Laia i l’Anna. I el Benet no es parlava amb la Maria, antiga clienta. I la Maria, com ja t’he dit, no es parlava amb el Joan.

El proper diumenge la Maria es casava. Ha canviat la data de la boda pel febrer. Encara no sap com seuran els convidats. Primer ha de saber qui no es parla amb qui. I és que totes les famílies són psicòtiques.

Prometo fer-te riure si em segueixes a les xarxes socials:

logotw Twitter

 https://twitter.com/blogsocietat

 

1024px-Instagram_logo_2016 Instagram

https://www.instagram.com/ribes.a/

UnknownFacebook 

https://www.facebook.com/blogsocietat/

youtube

https://www.youtube.com/user/ipsics4

Compra el meu llibre:

poster